Îmbracă-te cu stil pentru o vară lejeră

Îmbracă-te cu stil pentru o vară lejeră

E oficial, chiar dacă din punct de vedere calendaristic am intrat în ultima lună de primăvară, temperaturile par să ne contrazică și să ne plaseze în plin sezon estival motiv pentru care trebuie să ținem cont de motto-ul “îmbracă-te cu stil pentru o vară lejeră” Din punctul acesta de vedere, un element important de care trebuie să ținem cont în această perioadă este textura materialelor vestimentare pe care alegem să le purtăm. Știm foarte bine că materialele pe care alegem să le purtăm sunt foarte importante, însă, în zilele toride, pentru a evita să fim copleșite de căldură, trebuie să acodăm o importanță mai ridicată acestui aspect. Tocmai datorită acestui lucru voi încerca prin intermediul acestui articol să vă prezint care sunt texturile cele mai indicate vara, dar și ce anume trebuie să evitați pentru a scăpa de senzațiile neplăcute.

Verifică de fiecare dată eticheta produselor pe care le cumperi

Nu toate materialele sunt făcute să fie purtate vara. Cele mai multe dintre ele atrag căldura și, în felul acesta, contribuie la apariția transpirației ce aduce cu sine senzația de disconfort. Cum puteți să evitați acest lucru? Foarte simplu, purtați piese vestimentare create din materiale vaporoase, ușoare și subțiri. Un prim pas pentru a reuși acest lucru este de a verifica foarte bine etichetele hainelor nou achiziționate, deoarece, doar privindu-le, putem să fim foarte ușor induse în eroare de calitatea și de textura acestora.

Texturi cu stil pentru o vară toridă

Un prim material ce ne vine în ajutor în zilele călduroase este inul. Prin textura sa lejeră ce nu se lipește de corp și datorită faptului că poate fi foarte ușor accesorizat, inul devine un una dintre primele opțiuni în materie de texturi. Hainele din bumbac sunt unele dintre cele mai recomandate în toiul verii deoarece sunt extrem de confortabile și ușor de purtat. O variantă puțin mai costisitoare, dar cu avantaje pe măsură este reprezentată de mătase. Vaporoase și delicate, hainele din mătase îți vor aduce cu siguranță un plus de stil și te vor ajuta să rămâi fresh îndiferent de temperatura din termometru. Chiar dacă pare mai pretențioasă, dantela facută din mătase sau bumbac, niciodată sintetică, combinată cu piese casual poate fi purtată și ziua.

Nu purta niciodată pe timpul verii

Dacă am adus în discuție elementele cele mai recomandate pe timpul verii în materie de materiale, este timpul să ne oprim atenția și asupra elementelor mai puțin indicate în această perioadă. Cele mai nefaste materiale sunt cele sintetice. Pe lângă faptul că atrag căldura și conduc la transpirația în exces, acestea pot să te îți irite foarte ușor pielea. Evită să îmbraci artcole vestimentare formate din cânepă, cașmir și catifea, deoarece vei simți din plin furia gradelor din termomentru.

Atunci când temperaturile sunt mult peste limita suportabilității, corpul nostru trece printr-o serie de schimbări, iar noi trebuie să îi venim în ajutor. Cum exhibiționismul este taxat foarte dur în societate, cel mai bun mod de a ne apăra împortiva acestor fenomene este evitarea țesăturilor care atrag căldura, rețin umezeala și nu asigură o aerisire corespunzătoare. Alegerea texturilor potrivite cu siguranță ne vor ajuta să trecem cu bine prin vâltoarea verii. Evită poliesterul, spandexul, acrilicul, crepul, gabardina, iar vara acesta vei străluci și nu din cauza transpirației. Una peste alta, te invităm să vezi și colecția noastră de haine de damă pentru vara 2018!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *