Cum să-mi aleg o rochie în funcție de silueta mea

rochie pentru corpul meu

O adevarată pasionată de modă este întotdeauna la curent cu ce este nou în această industrie, însă de multe ori există complicații deoarece nu orice rochie este potrivită pentru corpul ei. De aceea, dacă doriți să achizitionați o rochie trebuie să aveți în vedere câțiva factori precum:

  • materialul din care este creată rochia
  • culoarea rochiei care ar fi foarte bine să fie în concordantă cu culoarea tenului
  • tipul de eveniment unde veți purta rochia

Pe lângă aceste detalii, trebuie sa aveți în vedere croiala rochiei. Aceasta trebuie să se potrivească cu tipul dumneavoastră de siluetă.

Cele 5 tipuri de siluete feminine

tabel silueta
tabel silueta

Silueta Pară

Silueta pară este reprezentată de coapse și talie pronunțată, dar cu umerii mai înguști decât șoldurile astfel încât partea inferioară a corpului va ieși în evidență, va fi mai voluminoasă. Multe femeie fac greșeala de a eticheta silueta corpului în funcție de greutate, însă nu este asa: dacă lațimea coapselor și a șoldurilor este mai mare decât lațimea bustului și a umerilor atunci este clar ca ai o siluetă tip pară. Trunchiul pare să fie mai mare decât restul corpului, motiv pentru care atuurile trebuiesc scoase în evidență. De aceea rochiile sau hainele pe care le alegi nu trebuie sa-ți ascundă zonele proeminente, ci mai degrabă să fie un echilibru vizual al proporțiilor corpului. Mai jos aveți câteva exemple de rochii create pentru silueta pară.

rochii pentru silueta para
rochii pentru silueta para

Silueta Androgin

Dacă forma corpului tău este lipsită de curbe și cu o talie nu prea bine definită înseamnă că ai o siluetă de tip androgin. Asta înseamnă că ai un corp bine proporționat, cu picioare lungi, de invidiat. De aceea stilul tău vestimentar trebuie să scoată în evidență picioarele. Este bine să porți blugi stil skinny jeans, fuse mini și orice altceva care sa îți scoată picioarele frumoase în evidență.Talia trebuie accesorizată cu o curea, iar în partea de sus poarta bluze și cămăși rotund decoltate.

stil vestimentar silueta androgin
stil vestimentar silueta androgin

Silueta tip clepsidră

De multe ori poate ești nemulțumită de șoldurile late care îți dau falsa impresie că ai posteriorul mare. Asta este doar în mintea ta! Dacă ai o siluetă clepsidră trebuie să te consideri o femeie norocoasă. De ce ? Pentru că indiferent ce v-a arăta acul cântarului, talia va fi mereu mai subțire decât șoldurile creându-se astfel o unduire considerată foarte atrăgătoare de către barbați. De asemenea, lațimea umerilor și a bazinului este egală oferind astfel o imagine plăcută de proporționalitate. Ca să-ți pui în evidență silueta trebuie sa alegi croieli care să urmeze linia corpului tău. Astfel vei scoate în evidentă formele de invidiat.

silueta tip clepsidra
silueta tip clepsidra

Silueta Diamant

Dacă ai o siluetă diamant trebuie să-ți alegi hainele cu grijă pentru a ascunde părțile cu probleme. Pentru asta ar trebui să te orientezi spre bluze cu gâtul gol și largi în partea de jos. În ceea ce privește pantalonii, aceștia trebuie să fie largi și cu talie joasă. Sub nicio formă să nu purtați pantaloni cu talie înaltă deoarece v-a ieși în evidență abdomenul. Din punct de vedere al rochiilor, acestea trebuie să fie stâmte imediat sub sâni și mai lărguțe în partea de jos. Decolteul trebuie să fie mare pentru a lărgi umerii. De asemenea, rochiile drapate sunt o alegere bună dacă aveți o silueta diamant.

silueta diamant
silueta diamant

Silueta măr

Silueta măr se caracterizează prin gambe subțiri, bust opulent și brațe destul de arătoase. De asemenea, dacă în zona abdominală și pe posterior se depun kilogramele cu prea multă lejeritate, este clar că faceți parte din categoria femeilor cu siluetă tip măr. În acest caz, secretul unei ținute de excepție constă în alegerea unor haine cât mai lejere. Femeile cu această siluetă ar fi bine să poarte bluze și cămăși cu decolteuri mici, în formă de V și pantaloni cu talie înaltă și largi. Din punct de vedere al rochiilor, acestea trebuie sa fie largi în partea de jos și strâmte imediat sub bust. Nu în ultimul rând, optează pentru o încălțăminte comodă, dar care sa-ți pună în evidență gleznele.

silueta tip mar
silueta tip mar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *