Cum porți cu stil rochiile de zi în 2018

Cum porți cu stil rochiile de zi în 2018

Chiar dacă primăvara s-a lăsat destul de mult așteptată, în cele din urmă gradele au început să crească din ce în ce mai mult în termometre, prilej pentru toate doamnele și domnișoarele să scoată din dulap rochiile pentru sezonul cald. Lungi, scurte, colorate, în culori neutre, cu volane, înflorate, imprimeuri geometrice, din piele, bumbac sau din jeans, rochiile reprezintă unul dintre cele mai importante articole vestimentare din garderoba noastră. Și cum putem să ne punem în evidență cel mai bine feminitatea dacă nu prin intermediul acestor minuni ale modei.

Trenduri în culori

Este evident că nouă, femeilor, ne place să fim la modă, ne place să știm întotdeauna ce este nou în tendințe atunci când vine vorba de haine și cum creatorii de modă nu rămân niciodată în lipsă de idei, nu putem decât să dăm iama în magazine și să ne achiziționăm una, două, de fapt mai multe rochii de primăvară. Dar înainte de a face asta, trebuie să știm exact ce să ne cumpărăm ca să fim în trend. Din punct de vedere cromatic, primăvara aceasta se poartă contrastele. Astfel, putem spune cu certitudine că sezonul cald aduce o gamă foarte mare de culori prezentate în antiteză. Cum era de așteptat, se poartă non-culorile, se poartă culorile calde, estompate, nuantele de gri, griuri colorate, mov, roz, albastru pal, bej, dar, în același timp, culorile metalice precum argintiu, verde metalizat sau roșu.

Trenduri în modă

Dacă din punct de vedere cromatic designerii ne-au surprins plăcut oferindu-ne o paletă variată, ei bine, nici din punct de vedere al stilurilor aceștia nu s-au lăsat mai prejos, în sensul în care ne-au pus la dispoziție o gamă completă, potrivită fiecărui stil vestimentar. În tendințe sunt rochiile vaporoase pentru romantice, rochiile transparente pentru cele nonconformiste, rochiile de tip furou pentru nostalgice sau rochiile în stil boho pentru avangardiste. După cum v-am spus, modalitățile prin care putem să strălucim în această perioadă sunt nelimitate, tot ceea ce trebuie să facem este să ne adaptăm vestimentația stilului nostru.

Imprimeuri și texturi

Tendințele primăvară-vară nu ne-au dezamăgit nici la nivel de texturi, croieli și imprimeuri. Un trend destul de important și anul acesta, apărut în anii 90, este reprezentat de combinarea rochiilor cu pantalonii scurți. Pentru ca acesta să fie un succes însă, rochia ar trebui sa fie un midi lung si facută din țesaturi translucide, iar pantalonii trebuie sa fie drepți. Pe de altă parte rochiile cu buline și rochiile cu imprimeuri florale sunt si ele un must al acestui sezon. Epoca jazzului revine în forță, iar acest lucru îl remarcăm în franjurile apărute în tot mai multe colecții celebre. Adeptele anilor 80 nu au fost nici ele lăsate deoparte în sensul în care motivele retro și mânecile voluminoase ocupă și ele un rol destul de important în moda anului 2018.

După cum am putut observa, rochiile de zi din acest sezon ne oferă posibilități multiple, mulându-se cu ușurință fiecărui stil vestimentar și totodată, fiecărui tip de siluetă. Și când avem atât de multe posibilități e foarte greu să ne rezumăm la doar câteva articole. Doamnelor, ne așteaptă o provocare destul de mare însă sunt convinsă că prin perseverență o să reușim să cheltuim pe haine suficient cât să ne mai rămână să mergem și într-o scurtă vacanță. Că doar trebuie să purtăm și noi rochiile cumpărate, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *